2018-02-22 12:29:56• hírek • Hirado.hu

Magyar aranyérem a téli olimpián!

fotó: MTI
fotó: MTI

Fantasztikus teljesítményt nyújtva olimpiai bajnoki címet szerzett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaogang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállítású magyar csapat a rövid pályás férfi gyorskorcsolya-váltók versenyében.

Megszületett a téli olimpiák első magyar aranyérme. A rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi váltóversenyében a a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaogang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállítású magyar csapat a négyes döntőben fantasztikus versenyzéssel végzett az első helyen.


A fináléban Liu Shaoang az élre rajtolt a dél-koreaiakat megelőzve, de az első váltásnál a hazaiak visszavették a vezetést, kisvártatva pedig a kínaiak is a magyarok elé kerültek. A futam eleje kissé ideges és feszült volt, mindenki próbált minél előrébb helyezkedni. Egy ideig Kína is vezetett a magyarok előtt, de aztán a dél-koreaiak a harmadik pozícióból ismét az élre álltak, sőt a magyar négyes visszaesett negyediknek, amikor az addig hátul "vonatozó" kanadaiak egy váltásnál elé kerültek.
 

A finálé egyik drámai pillanata az volt, amikor a dél-koreai váltó egyik tagja elesett. Ez megnyugtatta a másik három csapatot, hosszú ideig Kanada haladt az élen Kína és Magyarország előtt. Alig tíz kör volt hátra, amikor ismét megélénkült a verseny, Kína megszerezte a vezető helyet, de Kanada szinte rögtön visszavette azt. Ekkor a magyar kvartett "csak" utazott, várta az alkalmat, amikor meglepheti riválisait.
 

Ez a pillanat az utolsó két váltásnál jött el. Előbb Liu Shaoang parádés kigyorsítással megelőzte kanadai riválisát, majd váltott bátyjával, Liu Shaolin Sándorral, aki kínai ellenfelét lehagyva élre állt. Innentől pedig már nem engedte ki a kezéből az aranyérmet, hatalmas ökölcsapással haladt át a célvonalon elsőként. A váltó olimpiai rekorddal győzött.


A magyar kvartett mögött Kanada végzett a második, Kína a harmadik helyen. A házigazda Dél-Korea a negyedik helyen ért célba. A magyar staféta két ezüst és négy bronz után összességében az ország történetének hetedik téli olimpiai érmét szerezte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: